Pages

Ads 468x60px

Fazla Televizyon İzlemek Sperm Kaybına Sebep Olur Mu?

Televizyon karşısında geçirilen saatler aşırıya kaçtığında sperm kaybına yol açar mı?

Bilim adamları arasında çok tartışılan konulardan biri de erkeklerde sperm sayısını azaltan etkenlerdir. Tv izleme alışkanlığı bunu nasıl etkiliyor?

Beslenme ve egzersizin de dolaylı olarak sperm sayısı üzerinde etkisi vardır. Örneğin, hareketsizlik ve özellikle teknolojik aletlerin uzun saatler boyu kullanılması, yani kalıcı hareketsizlik,

erkeklerde sperm sayısını azaltıyor. Fiziksel aktivite eksikliği erkek sağlığını bozuyor. Oksidatif stres denilen serbest radikallerin yol açtığı ve hareketsizliğe dayalı durum sonucu hastalık belirtileri görülmeye başlar.

Bu hasar sonucu erkeklerde bazı hormonlarda değişim yaşanır. Sperm oranı ve yoğunluğu etkilenir.

Özellikle spor yapmayan genç erkekler bu durumdan hayli etkilenir.

Meni-sperm boyutu, yoğunluğu, sayısı ve şekli analiz edilmiştir. Fiziksel muayene yapılmış ve beslenme, vücut ağırlığı, üreme geçmişi, stres seviyesi, sigara alışkanlığı ve diğer potansiyel alışkanlıkları göz önünde bulundurulmuştur.

Haftada en az 15 saat egzersiz yapanlarda sperm sayısı fazla çıkmıştır. 20 saat ve üzeri TV izleyenlerde ise oran düşüktür.

Sperm hareketliliği, boyutu ve şeklinin egzersiz ve tv izleme saatleri arasında bir bağı olduğu ortaya çıkmıştır.

Bu oranlar tüm nüfusu kapsamasa da genellemedir. Bünyeye göre daha az hareketli kişilerin de spermleri normal çıkabilir.

Bu tarz bir neden sonuç ilişkisi kurmak yanlış olabilir. Ayrıca baba olabilme üzerindeki etkisi kesin olarak kanıtlanamamıştır.

Kuşkusuz hareketin ve egzersizin sağlık üzerinde faydalı etkileri vardır.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...