Pages

Ads 468x60px

Aile Terapisi Nedir? Ne Zaman Gereklidir?

Aile terapisi, günden güne birçok aile tarafından tercih edilen, aile fertlerinin aile içerisindeki problemlerine bir bütün olarak bakar. Tüm ailenin bir arada bulunması ile tedavi gerçekleştirilir.

Aile terapisi genellikle; şiddet, geçimsiz ve hırçın çocuklar, boşanma konusu gibi durumlarda aile sistemini bozmamak ve iyileştirmek adına başvurulan bir yöntemdir.
Aile içerisinde var olması beklenen temel gereksinimlerin yok olması veya azalması gibi durumlarda aile terapisi devreye girer. Eski gereksinimleri yerine getirmek ve kişilerin aile içerisinde ne şekilde davranması gerektiği konularda bilinçlendirilmesi ile alakalı olarak terapist tarafından devamlı bir eğitim programı uygulanır.
Aile içerisinde şiddet durumu olan vakalarda kişiler arası nefret ve utanç duygusu ortaya çıktığından göz göze ve yumuşak bir iletişim oluşturulamaz. Terapi sonrası uyumlu, sevgi dolu, göz göze iletişim kurma şekli ilk günkü haline getirilir.

Aile terapisinin amacı, aileyi bir araya getiren fertlerin ayrı ayrı değişiminin yerine aile yapısının genel olarak değişimine katkı sağlamaktır. Yani aile içerisindeki iletişim şeklini revize ederek daha mutlu ve sorunsuz bir aile yapısını ortaya çıkarmaktır.
Problemler ailelere gör farklı şekillerde algılanabilir. Herhangi bir olay bir ailede sorun iken diğer bir aile de normal bir durum olarak algılanabilir. Ailelerde sorun teşkil eden durumlar farklılık gösterebilir. Bu sorunları ortadan kaldırmak için aile terapistleri vardır.
Terapist, çeşitli seanslar sonucunda aile üyeleri ile epeyce yol alarak terapi sona erdiğinde anne, baba ve çocuklar sorumluluklarını çok daha iyi bilerek, aile içinde ne şekilde bir tutum izlenmesi konusunda kendi üzerlerine düşenleri bilir ve bu süreçten sonra bu şekilde bir yol alarak daha sorunsuz ve mutlu bir aile olarak hayatlarına devam ederler.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...