Pages

Ads 468x60px

Trans Yağların Güvenilir Olmadığı Kanıtlandı

Önceden zararsız gıda katkısı olarak bilinen trans yağlar FDA tarafından yapılan çalışmalara göre sağlıksız ve güvensizdir.

Gıdalara yüksek oranda katılmaktadır ve özellikle işlenmiş hazır dışarı ürünlerinde trans yağ bolca kullanılır. Test ve onay olmadan yıllardır bu ürünleri kullanıyoruz.

Trans yağ içeren gıdalar oldukça risklidir. Yapay trans yağlar ise güvenilir listeden tamamen kalkmıştır. Doymuş ve doymamış yağların bu durumu tartışılırken trans yağların durumu üzerinde durulmamış ve yıllar boyunca bu gıdalar tüketilmiştir.

New York’da bu kanıtlardan sonra trans yağ kullanımı tamamen yasaklanmıştır. Şimdi bu yasal süreci hızlandırmaları bekleniyor. Trans yağlar bir doymamış yağ grubudur.

Keten tohumu, ceviz, fındık yağları gibi omega 3 içeren bitkisel doğal ve sağlıklı yağlara yönelmek sağlıklıdır ve ömrü uzatır. İşlenmiş, kızartılmış, trans ve doymamış yağlar ise ömrü kısaltır birçok sorunda neden olur.

Geviş getiren hayvanların midesinde bağırsağında bakteriler bulunabilir. Trans yağlar buralardan elde edilir. Yani oldukça risklidir çünkü bakteriler insanlara geçebilir. Sığır koyun manda geyik etlerinde ve süt ürünlerinde trans yağ bulunmaktadır. Hayvansal yağlar yerine bitkisel yağları kullanalım.

Şarküteri ve kızartma ürünlerini tüketmeyelim. Kolesterol, kalp, damar tıkanıklığı, beyin damarlarında kan pıhtılaşması, diyabet, ölümcük etkilere sebep olabilir. Alternatif yağlara yönelmek için geç kalmayın. Trans yağlar tüm bu hastalıklara hatta kalp krizinden ölüme bile sebep olabiliyor.Kaynak7gunsaglik.com

1 yorum:

  1. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Dilerseniz hamilelikte duygusallık ve protein diyeti sitesini ziyaret edebilirsiniz..

    ...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...