Pages

Ads 468x60px

Bebeklerde Gut Bakterisine Karşı Anne Sütü

Çocukların erken yıllarda yani bebekliklerinde bağışıklık sistemlerinin gelişmesi bakımından bağırsak florası laktik asit alımı çok mühimdir.

Bu da anne sütünde yer alır. Emzirmenin bir artısı da bebeği gut bakterisinden korumaktır. Anne sütü obeziteyle savaşır, diyabet, enflamatuar hastalıklar, barsak hastalığı ve alerji ile savaşır. Guta karşı bebekleri ve çocukları koruyucudur. Bağırsakların dost bakterilere ihtiyacı var şüphesiz. Bu yararlı bakterileri onlara ilk 6 ay boyunca emzirerek verin.

İlerideki sağlığı ve bağışıklığı için bu şart. Gelişimlerinin ilk ve en önemli adımı anne sütüdür. Bir bebek savunmasız olarak dünyaya gelir. Bağırsak bakterileri olmadığından dışardan gelecek bakterilere savunmasız ve hastalıklara karşı korunmasızdır. Anne sütü emen bebekler ise aksine çok güçlüdür.

Hayatlarının ilk 3 yılında çok ciddi sağlık sorunlarından da büyük ölçüde korunmuş olurlar. 9 aya kadar anne sütü alınabilir. Ne kadar iyi anne sütü alırsa obezite riski o denli azalır. İleride vücut kitlen endeksini korur. Bağırsak bakterilerinden değişimler 3 yaşına kadar devam eder. Bebekken emzirilen çocuklar çocukluk dönemini de daha sağlıklı atlatır.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...