Pages

Ads 468x60px

Sporcuların Ayak Tedavisi İçin Soğan, Sarımsak ve Çay

Sporcular ayak problemleri ile çok sık karşılaşır özellikle mantar enfeksiyonu yaygın ve bulaşıcı bir ayak hastalığı nedenidir. Mantar deride yetişir ve deri altındaki dokularda gelişir. Mantar yayılırsa, deride kuruluk, kabarcıklar ve şişmeler, yanma, deri çatlaması, kaşıntı ve rahatsızlıklara sebep olur. Sporcular mantarı genelde ortak spor alanlarından kapar. Banyo, küvet, havlu, sabun gibi şeyleri kimseyle ortak kullanmayın. Cildinizi temiz, kuru ve hijyenik tutun, temiz bir havlu kullanın.

Ayak parmaklarının arasını ıslak bırakmayın, bu durum mantara yol açabilir. Parmak aralarını özenle kurulayın ve havalandırın. Anti fungal mantar krem ve ilaçları, merhem ve spreyler mevcuttur. Cilt tedavi edici ayak pudraları da kullanılabilir. Soğan, pişirilince antioksidan içerdiğinden mantar, enfeksiyon ve deri kanserini önler. Soğan diyabet, osteoporoz, grip, mantar hastalıklarını tedavi etmek için pişirilir.

Soğanı kaynatın suyunu süzün. Banyoda durulandıktan sonra ayaklarınızı bu soğan suyu ile yıkayın. 30 dakika ayaklar bu suda kalsın. Bunu 7 gün uygulayın. Sarımsak da aynıdır, anti bakteriyel ve mantara karşıdır. Sindirime iyi gelir ayrıca yüz ve vücut duş jellernde kullanılır. Sirke ile karıştırıp ayaklara uygulayın. 20 dakika tutup durulayın ve kurulayın. Ayaklarınızı daima kuru tutun. Çay ağacı bitkisinin yağı ise anti bakteriyel özelliği ile akne ve egzamaya iyi gelir.

Sporcular ayak mantarı ve diğer sorunlarda kullanabilir. Deri hastalıklarında mükemmel bir etkisi vardır. Temiz ve kuru ayaklara bu yağı yatmadan önce sürün. Sabah kalkınca ayaklarınızı yıkayıp kurulayın. 10 gün kullanmak yeterlidir ve bu yağın spreyi de vardır. Modern tıp, bu yağın hiçbir yan etkisi olmadığını kanıtlamıştır.
Kaynak7gunsaglik.com

1 yorum:

  1. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Dilerseniz hamilelikte duygusallık ve protein diyeti sitesini ziyaret edebilirsiniz..
    ---

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...