Pages

Ads 468x60px

Adet Problemlerinin Nedenleri Ve Çözümleri

Kadınların çoğu adet düzensizliklerinden şikayetçidir. Adet döneminin bitişinden bir sonraki dönem başlangıcına kadar geçen süre kişiye göre değişiyor.

3-7 gün süren adet dönemleri arasındaki bu süre 18-28 gün olarak değişebiliyor. Doktorunuza ayrıntılı bilgi vermek için bu süreleri not etseniz iyi olur.

Ağrılı dönemleri,
Ağır ve düzensiz dönemleri,
Adet olmadığınız dönemleri,
Adet öncesi sendromunuzu,
Endometriozis durumunuzu ve
Diğer belirgin sorunlarınızı dönem ve tarihleriyle not edin.

Rahim içi sorunlarından kaynaklı ağrılar adetin en sık görülen şikayetidir. Fazla kanama ve sancı sıkça yaşanır. Parasetamol ve ibuprofen gibi ağrı kesiciler yatıştırır ve bazı hafif pelvik genital bölge egzersizleri ağrıyı dindirir. Hormonlar, doğum kontrol hapı, ilaç ve bazı tedavi şekilleri ile ağrı giderilir.

Kan testleri ve taramalar ile ağır kanamalı dönemlerinizin nedenini öğrenebilirsiniz. İmplant, enjeksiyon, oral ilaçlar, hormon tedavileri ile adet sorunları giderilebilir. Düzensiz süren adet döngüleriniz 3-7 günü sıkça aşıyorsa, arası çok kısa veya çok uzunsa, ağır kanama ve sancı varsa doktora gidin. Cerrahi işlemle neden olan kaynaklar alınabilir.

Adet sorunlarında başlıca belirtiler, ruh hali değişimi, sinirlilik, depresyon, baş ağrısı, şişkinlik, acıkma, göğüslerde hassasiyettir.
Sağlıklı beslenmek, alkol ve kafeini kesmek, egzersiz yapmak ve stresle uykusuzluğu yenmek gerekir. Bazı antidepresanlar ve seçici serotonin geri alım inhibitörleri kullanılabilir.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...