Pages

Ads 468x60px

Rahim Leiomiyomları Kadınların Yaşamını Nasıl

Rahimde görülen en yaygın benign yani kötü huylu tümördür. 100 kadından 80’ini etkileyen bu miyomlar kansere dönüşebiliyor.

Tedavisi ise son yıllarda özellikle ilerleyen teknoloji ve imkanlarla artık daha mümkündür. Semptomatik rahim miyomu tedavisinde daha etkin ilaçlar veriliyor. Histerektomi cerrahisi ile bu organlar alınıyor tedaviye ilaçlarla devam ediliyor.

Hormonal ve hormonal olmayan tedaviler ön görülebilir. Progesteronlar ise tümörlerin rahimde kanamaya neden olmaması için işleve sahiptir. Hipofizde yumurtalığı hormonal anlamda koruyan hücreler ve etken maddeler artırılır.

Hormonsuz antifibrinolitik ve steroid olmayan anti – enflamatuar ilaçlar tedavide hastaya verilir. Histerektomi düşünülmeden önce, miyom tedavisi için minimal invaziv prosedürler gibi cerrahi histeroskopi, uterin arter embolizasyonu (BAE ), uterin arter tıkanıklığı, yüksek yoğunluklu ultrason, cryomyolysis ve laparoskopik myomektom tedavileri uygun görülebilir.

Doktorunuz size en uygun çözümü üretecektir. Öncelikle kadınların bir yaştan itibaren düzenli jinekolog kontrollerine gitmesi gerekir. Erken teşhisle tedavi de kolaylaşır.

Rahim ve tümörler temizlenir ilaç ve terapiler verilir. Kanama gibi korku verici gelişmelerde acilen doktora gidilmelidir. Sosyal faaliyetlerin etkilenmesine izin vermeden düzenli klinik ziyaretleri ve tedavi planına uyumla sağlığa kavuşmak mümkündür.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...