Pages

Ads 468x60px

Saç Kaybına Çare Yoga Önerileri

Saçınızın durumu ve görünümüz tamamen sağlığıyla ilgilidir. Ayurveda ve Yoga yapanlarda saç sorunları daha az görülür, saçlar onarılır, beslenir ve dökülmeye çare bulunur.

Saç dökülmesini  başlıca nedenleri genellikle stres, hormonal bozukluklar, kötü beslenme alışkanlıkları, hastalıklar, ilaçlar, saç boyaları, genetik bozukluklar, sigaradır. Yoga ve meditasyon tüm stresi alır fiziksel ve zihinsel zindelik verir. Başın taç bölgesinden başlayan saç dökülmesi için çeşitli yoga hareketleri önereceğiz. Önce öne eğilme hareketi ile saç kökleri beslenir. Köpek duruşu ile saç derisine kan akışı sağlanır. Dolaşımı sağlarken sinüsleri rahatlatır sindirimi güçlendirir.

Ayakta yapılan hareketler menopoz, yorgunluk, stres, sindirim ve saç dökülmesine iyi gelir. Yemekten sonra elmas pozisyonu uygulanabilir. Kilo kaybı, idrar bozuklukları ve mide gazına iyi gelir. Apanasana, Pavanmukthasana, Sarvangasana, Kapalbhati Pranayam, Bhastrika Pranayam, Naadi Shodhan Pranayam da çeşitli sorunları iyileştirir. Yoganın yanında diyet de yapın. Taze meyveler, yeşil yapraklı sebzeler, bakliyat, lahana, tahıl ve süt ürünleri tüketin. Bol su için. Hindistancevizi yağı ile saçlara masaj yapın. Düzenli fırçalayın ve tarayın. Sert kimyasallar kullanmayın. Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...