Pages

Ads 468x60px

Gebelikte Ağırlık Çalışmak Doğru mu, Yanlış mı?

Kimileri hamileliği boyunca ağırlık çalışmaları da yapar ve gebelik bir şekilde etkilenmez, kimileri de bu süreçte ağırlık çalışmanın ne kadar riskli olduğunu savunur.

Doktorlar ve fitness uzmanlarına göre hamilelikte ağırlık çalışmanın ve zorlayıcı egzersizlerin etkilerini anlatıyor. Uzman tavsiyesine göre, gebelikte önce bu tür çalışmalar yapan kadınlar gebelikte başka yollarla da formda kalmaya devam edebilir. Doğru nefes alma egzersizleri, yoga, pilates gibi daha hafif egzersizler daha uygun olacaktır. Çok düşük ağırlıklar mesela 2-3 kiloluk el dambılları yeterli olacaktır.

Ki, rahatsız hissettiğiniz anda bırakmalısınız. Önceden ağırlık çalışmadıysanız bu dönemde de yapmayın. Ama düzenli bir ağırlıkçı iseniz gebelikte hafif ağırlıklar ara ara yapılabilir. Hedefiniz zinde kalmak ve sağlık kazanmak olmalı kesinlikle vücut geliştirmek zayıflamak vs olmamalı. Bu aşırı şişlik, aşırı yağ, stres, kan basıncı ve çeşitli sağlık sorunları spor ve egzersizle aşılır. Doktor önerisi ile günde 20-30 dakikalık haftalık birkaç günlük tempo uygundur.
Kaynak7gunsaglik.com

1 yorum:

  1. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Dilerseniz hamilelikte duygusallık ve protein diyeti sitesini ziyaret edebilirsiniz..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...