Pages

Ads 468x60px

Okulda Kapılan Mikroplara Dikkat Edin

Çocuklarınızı okula gönderdiniz ama aklınız onlarda. Yanlarına antibakteriyel mendil ve jel verin. Doktorlar çocukların sağlıklarının esnek ve bağışıklık sistemlerinin güçlü olduğunu söylüyor. Yeter ki sağduyulu ve bilinçli olalım. Bulaşıcı mikroplardan ve hastalıklardan çocukları korumak önemlidir. Sırt çantaları: içinde ve dışında mikrop barındırır. Mikroplu ise içine koyulan yiyecekler de yenilmemelidir. Otobüste herkes çantamıza dokunabilir ve okulda da. Periyodik olarak nemli bir bezle çantayı silin. Bilgisayar laboratuvarları. Kaç kişi klavyelere dokundu bir düşünün. Her an cilt hücreleri risk altındadır.

Ortak bilgisayar ve klavye paylaşımları mikrop aktarmak için bire birdir. Yüze ve göze temas ettirilmemelidir. bu dersten sonra eller iyice yıkanmalıdır. Spor salonları ve havuzlar da mikrop bulaşma açısından tehlikelidir. Dezenfekte edilmeyen klorlu sular mikroplara karşı savunmasızdır. Bakteri içeren mayolardan uzak durulmalıdır. Mutlaka herkes kendi çamaşır ve mayosunu kullanmalıdır. Soyunma odaları da yine bakteri yuvası yerlerdendir. Kafeteryalar. Ortak eşya kullanım alanlarındandır.

Fast food ve restoranlar peçete ile servis yapar. Yine de bu yeterli değildir. Eller yemek öncesi ve sonrası yıkanmalı, çatal, bıçak gibi eşyaların temizliğine dikkat edilmelidir. Sınıf değiştirme. Birilerinin kullandığı sınıfa geçmek risklidir. Masaya dokununca alınan mikroplar burun ve ağız yoluyla vücuda yayılır. Mukoza ve saç teması ile bakteriler ürer.son olarak mp3 player ve cep telefonları. Başkasının aletlerine dokunmayın. Kulak ve ağız yoluyla bakteri ve mikropları taşır. Kullanımdan sonra el ve ağız yıkanmalıdır.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...