Pages

Ads 468x60px

Gebeliğin Son 3 Ayında Beslenme Ve Diyet Önerileri

Rahim boyutu ve içi iyice büyüdü. Gebeliğin 6-9. Ayları arasındasınız yani son 3 aylık dönemdesiniz.

Hamilelere özel son 3 aylık diyet ve beslenme önerileri sizlerle. Bu dönemde neler yenmeli nelerden kaçınılmalıdır?

Aşırı ve hızlı yemek yemekten kesinlikle kaçının. Mide ekşimesi, hazımsızlık ve birçok soruna yol açar. Düz kasların gevşemesi ve gerilim altında kalmaması gerekiyor. Östrojen ve progesteron hormonları bu dönemde çok salgılanır ve gebeliğin rahat geçmesini sona yaklaşmasını sağlar.

Besin emiliminin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için sindirim ve bağırsak hareketleri yavaşlatılır. Bebek için iyi olan bu durum anneyi zorlayabilir. Gebelik hormonları tüm yeme içme sindirim faaliyetleriyle yakından ilgilidir. Buna göre son 3 aylık dönemde beslenmeye önem verilmelidir.

Hamilelik sırasında hazımsızlık, mide ekşimesi veya yanması rahim içi ve karın arasında da bebeği etkileyebilecek sıkıntılara yol açar. Gevşek giysiler giymek de önemlidir. Alkol, çikolata, nane, kahve, kızarmış gıdalar, yağlı baharatlardan özellikle kaçınılmalıdır.



8. ayda hamileler neler tüketebilir? Küçük porsiyonlarda sağlıklı gıdalar tüketin. Cips, çikolata gibi şeylerden kaçının. Doğumdan 6 hafta sonra egzersiz programına başlayın. Fazla yorucu olmayan yürüyüş gibi faaliyetlere yönelin. Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...