Pages

Ads 468x60px

Kablosuz Cihazlar Kalp Yetmezliğinde Önemli Mi?

Araştırmacılar, kablosuz cihazların kalp yetmezliği hastalarında akciğerlerdeki sıvı miktarınının artışını denetlemek ve gerektiğinde müdahale yapılması için uyarı verme konusunda önemli olduklarını belirtmiştir. Sonuç olarak cihazlar, hastaneye yatma sayısında azalma ve hastaların yaşam kalitesinde artma sağlar. Nefes darlığı ve kalp yetmezliği olan hastalarda hastaneye yatışın en önemli sebebi akciğerlerdeki sıvı sızması ve sıvı basıncıdır. Bu aletler, akciğerlerdeki sıvı basıncını izleyerek, basınç seviyelerini aşağı çeker. Orta ve şiddetli yetmezlik hastalarında ciddi anlamda önemlidir.

Orta ve şiddetli kalp yetmezliği olan 550 hastada denenen bu cihazlar, standart tıbbi bakım mucizesidir. Cihaz, kateter kullanılarak akciğerlerdeki pulmoner artere yerleştirilir ve bu işlem invazivdir. Hastaneye yatmada %30 azalma görülmüştür. Cihazdaki veri bir antenle dışarıdan alınır vücut hekimlere bu antenle bilgi gönderir. Cihaz henüz Gıda ve İlaç Dairesi tarafından onay beklemektedir.

Ortalama bir cihazın fiyatı $15.000’dır. hekimler sürekli bu cihazı izledikleri için de hastalar kendilerini güvende hissediyorlar. Bu çalışma ile hastalığın tedavisinde önemli bir gelişme yaşandığını belirten Los Angeles Üniversitesi kardiyoloji profesörü Dr Gregg Fonarow, ayrıca her yıl önemli sağlık harcamalarının yapıldığını belirtmiştir. Vücuda yerleştirilen kablosuz cihazlar erken belirtileri haber vermekte ve riski azaltmaktadır.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...