Pages

Ads 468x60px

Resveratrol Takviyeleri Hamilelikte Bebeğe Zarar

Resveratrol bileşiğini içeren takviyeler gebelikte kullanıldığında fetüse etki eder mi ve bu takviyeler ne için kullanılır?

ABD üniversitelerinin araştırmalarına göre gebelikte bu takviyelerin kullanımı bebekte pankreas sorunlarına neden olabiliyor. Anne karnındaki bebek kötü etkileniyor pankreas problemleri gelişmemesi gibi riskler olabiliyor. Polifenol adlı bitkisel bileşikler grubuna dahil olan bir antioksidan olan bu takviye doğal kırmızı üzüm, yer fıstığı, yaban mersini ve bitter çikolatada bulunur.

Kanseri önleyici olan bu madde sağlık açısından birçok alanda da faydalıdır. Fakat gebelik hariç. Anti aging özelliği de olan bu bileşen gebelikte metabolik sağlığı destekleme amaçlı olarak kullanılır. Fakat şimdiye dek uygulandığının aksine gebelikte riskli olabileceği ortaya çıkmıştır. Fetusa yani bebeğe yeteri kadar plasentadan kan gönderilemez. Pankreas gelişimi bozulur. Obezite gibi sağlık sorunları anne karnında oluşmaya başlar. Glikoz anormallikleri diyabete neden olur. Kan akışı ise oldukça olumsuz etkilenir.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...