Pages

Ads 468x60px

Sağlıklı Saçlar İçin 10 Yiyecek

Vücudunuzun her parçası gibi saçların da sağlığı ve güzelliği önemsenmeli. Hücreleri beslemek de iyi bir beslenmeyle gerçekleşir ve saçlar güç kazanır.

Cilt ve saçtaki iyi ve kötü değişimler beslenmeyle orantılıdır. Kötü ve yetersiz bir beslenme saçları cansızlaştırır. Etkilerini ise birkaç ay sonunda alabilirsiniz. Saçları kökten güçlendirmek ve sağlıklı bir saç derisi elde etmek için gereken besinler neler?

Sigara ve hormonal dengesizlikler, stres ve uyku sorunları da saçları etkiler. Saçların ihtiyacı olan protein ve dengeyi sağlayan besinleri öğrenelim.

1. Somon. Protein ve D vitamini kaynağıdır. Omega 3 yağ asitleri her zaman deriyi canlı ve güçlü tutar. Bu yağ asitleri saçların gelişmesi ve uzamasına yardımcıdır. Deriyi ve saçları nemli tutar doğal yağlar hücreleri destekler. Ceviz, sardalye, alabalık veya uskumru, avokado, kabak çekirdeği, esansiyel yağlar da yardımcıdır.

2. Ceviz. İyi bir omega 3 yağ deposu ceviz de önemlidir. Biotin ve E vitamini açısından zengindir. DNA hücrelerini zararlardan korur. Saçı güneşten korur. Biotinsizlik saç kaybına neden olur.doğal saç rengini parlak ve canlı tutar. Ceviz yağı ve aspir de önerilir.

3. İstiridye. Saç ve kirpik dökülmesine iyi gelir. Kurumaya ve pullanmaya iyi gelir. Çinko içerir. Tam tahıllı ekmeklerle desteklenebilir. Protein ve çinko bakımından zengindir. Kırılgan ve zayıf saçlara iyidir. Fındık, yumurta ve sığır eti de tüketilebilir.

4. Tatlı patates. A vitamini, beta karoten ve antioksidan deposudur. Hücre fonksiyonlarına iyi gelir. Saç derisine sürülebilir. Kepek ve kaşıntıya da iyi gelir. Havuç, kavun, mango, kabak ve kayısı da alternatif besinlerdir.

5. Yumurta. Çinko, selenyum, kükürt ve demir açısından oldukça zengindir. 4 temel minerali içerir saçı kökünden ucuna besler. Saçlara oksijen taşır. Anemilerde büyük avantaj sağlar. Saç dökülmesine bire birdir. Tavuk, balık, et ve hayvansal gıdalarla eş değerdir.

6. Ispanak. Demir, beta karoten, folat ve C vitamini içerir. Saç köklerinin ve derinin sağlıklı kan akışını sağlar. Brokoli, lahana, pazı ve yeşil sebzelerde de bu değerler bulunur.

7. Mercimek. protein, demir, çinko, biotin ile dolu bu baklagil çok faydalıdır. Soya veya barbunya fasulyesi tercihlerdendir.

8. Yoğurt. B, D vitaminleri ve protein ile kalsiyum deposudur. Saç sağlığında tartışmasız etkilidir. Süzme peynir, az yağlı peynir, ve yağsız süt de eşdeğerleridir.

9. Yaban mersini. Kan dolaşımını hızlandırır, C vitamini içerir. Saç kırılmasına iyi gelir. Kivi, tatlı patates, domates ve çilek ile aynıdır.

10. Kümes hayvanları. Protein, çinko, demir ve B vitaminlerini içerirler. protein açısından zengin gıdalar tam anlamıyla saç için yapı taşlarını kurar. Yağsız sığır eti de önerilir.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...