Pages

Ads 468x60px

Güvenli Kış Sporları Hakkında Bilgiler

Açık havada kış olimpiyatları tarzı sporlara özeniyor ama tedirgin mi oluyorsunuz? Bir telesiyej tesisinde, dağa çıkıp taptaze havayı içinize çekip hem eğlenmek hem de spor yapmak ne güzel olurdu! Kayak, kızakla kayma, buz pateni, snowboarding gibi kış sporları için şimdi tam zamanı! Ama bu heyecanınızla yaralanma ve sakatlanmaları engellemek mümkün olmayabilir. Kendiniz ve ailenizi bu sorunlardan sakınmak gerekir. Yaş, cinsiyet, soğuk hava şartlarına ve spor merkezişartlarına uyum sağlamak kolaydır bunlar sorun değildir ama eğer kendinizi hazır hissetmiyorsanız, kış sporları yapmamalısınız, tek sorun budur.

Kış sporlarından kaynaklanan yaralanmalarda tıbbi yardım gerekir, ortamda bu servisin sunulduğundan emin olun. Dağ kayak pistleri ve diğer alanlarda diğer kişilerle çarpışarak da yaralanabilirsiniz. Yaralanmaların en sık görülen tipleri; tendon, bağ, kıkırdak, kas, iskelet ve eklem zedelenmeleridir. Burkulma ve incilmeler de görülür. İstirahat, buz kompresi ile tedavi ve yaralı bölgeyi yüksekte tutmak tedavi şekilleridir. Bilek, kol ve bacaklarda kırık ve çıkık olabilir. Koruyucu kask giyilmediği durumlarda beyin travmasına da sık rastlanır.

Yaralanma riskini önlemek için diğerlerine yetişmek adına hızlanmayın, yavaşça ve sakince spor yapın. Öneriler, asla kayak yapmaya tek başınıza gitmeyin, Isınma egzersizleri yapın, spor hakkında bilgi edinin ve kurallarına uyun, Gözlük, kask, eldiven gibi koruyucuları giyin. Uygun ve iyi ayarlı ekipmanlar kullanın. Yeni başlayanlar manevralardan kaçınmalıdır ve eğitmenle işe başlamalıdır. Düşecekseniz arkaya düşmeye çalışın, kafanızı çarpmamaya çalışın.

Fırtına, tipi gibi uyarıları dikkate alın. Ağaç, çit, yükselti, tepe gibi yerleri inceleyin. Dik yamaçlar ve çığ alanlarından kaçının. Ağrınız varsa yapmayın. Soğukta ve soğuk giysilerle uzun süre kalmayın. Titreme, uyuşukluk, donma, bilinçsizlik, nefes sıklığı, sert kaslar gibi durumlarda hemen durun. Polyester ve yün içeren giysiler giyin.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...