Pages

Ads 468x60px

Kahvaltı Çocukların Okul Başarısını Nasıl Etkiler?

Kahvaltı öğünü, diğer öğünlere göre insan vücuduna en yarayışlı ve en gerekli olanıdır. Bu öğün, bizlerin gün içerisindeki yaşam kalitesini olumlu yönde etkilemektedir. Kahvaltıda vücut için gerek duyulan tüm proteinler bolca bulunur.

Güne başlarken yapacağımız pek çok iş için bize enerji gereklidir.
Enerji olmadan hangi sistemden üstün performans beklenebilir?

İnsan vücudunun sistemi de gereken enerjiyi kahvaltıdan alabilmektedir.

Okula giden Çocukların beyin algılarının açık olabilmesi için gerekli olan enerjiyi kahvaltı ile alması gerekir. Her yeni güne başlarken; günün başından itibaren vücudun tüm organları, ihtiyaç duyduğu enerji payını, kahvaltıdan alarak güne bomba gibi başlamalıdır.

Çocuklarımızın okul başarıları, bizleri mutlu eden ve güzel meslekler edinme yolunda doğru ilerleyişin işareti olan bir durumdur.
Başarı eşittir kahvaltı.

Okul dönemimdeki çocuklarımızı kesinlikle kahvaltı yaptırmadan okula göndermemeliyiz.

Kahvaltı sayesinde; çocuk üzerinde dikkat oranı, verimlilik, güçlü algı ve fiziki dayanıklılık yüksek olduğu için her yönden öğrenmeyi kolaylaştırıcı etkisi bulunmaktadır.

Her sabah kahvaltıda bulunması gereken; süt, yumurta peynir, zeytin, tereyağı ve reçel gibi temel besinleri alan öğrencilerin neşeli olduğu ve zor problemler konusunda fikir yürütebildikleri araştırmalar sonucu ortaya konulmaktadır.

Sizlerde, kahvaltı sayesinde; sağlıklı, mutlu çocuklara sahip olurken aynı zamanda okul başarısıyla övünebileceğiniz çocuklarınız için mutlaka kahvaltı alışkanlığını çocuğunuza kazandırmalısınız.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...