Pages

Ads 468x60px

Çocuklara Oyuncak Seçimi Yaparken Bilinmesi Gerekenler

Çocuklarımıza oyuncak seçimi yaparken onların içerisinde bulunduğu yaş ve dönemi göz önüne alarak gelişimlerine katkı sağlayacak ve en iyi şekilde oynayabilecekleri türden oyuncakları tercih etmeliyiz.

Örneğin, beş aylık bir bebek pelüş ayıcıkla oynayabilir mi dersiniz? Tabiki de hayır. Ancak dokunup, ağzına götürme yoluyla tanımaya çalışır ve tüyleri ağzıyla çekerek yutmaya kalkışır. Yaşına uygun olmayan bu oyuncak, bebeğiniz için büyük tehlike arz etmektedir.

0 ila 2 yaş arasındaki çocukların beyin gelişimleri ve algı düzeyleri çok yüksek olduğu için beyin gelişimlerine katkı sağlayan, canlı renklerden oluşan hareketli, sesli ve uyarıcı özelliklere sahip oyuncaklar tercih edilmelidir.

2 yaşına ulaşmış çocuklar yeni yeni yürümeye başlamış çocuklar olduğu için sürekli ayakta ve yerinde durmayan özellikler sergileyeceklerdir. Bu yüzden oyuncak seçimi yaparken; hareket gerektiren top, Lego, 4 tekerlekli bisiklet ve araba gibi oyuncaklar alarak hareket etme isteğini yerine getirebilirken öğrenmesine de katkı sağlanabiliriz.

4 ila 5 yaşlarına gelmiş olan çocuklar için oyuncak seçimi yaparken bedensel, zihinsel, sosyal ve ruhsal yönden gelişimlerine fayda sağlayacak türden oyuncaklar tercih edilmelidir.

Okul öncesi dönem olarak adlandırılan bu yaşlar; çocuğu okula hazırlama yolunda oyunlar çok büyük öneme sahiptir.

Küçük motor kaslarını geliştirecek türden Kalem, defter, ayrıntılı Legolar, kesme, yapıştırma, puzzle gibi gelişimi destekleyen oyuncakların yanı sıra çocukların cinsiyetleri doğrultusunda doğru oyuncak seçimi yapılmalıdır.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...