Pages

Ads 468x60px

Yeni Doğum Yapanlara Güzellik Tüyoları

Loğusalıkta cilt bakımı da gebelik dönemi kadar önemlidir. Yeni doğum yapan kadınlar cildine nasıl bakmalı?

Hamilelikte ciltte bir takım hormonal ve fizyolojik değişiklikler olur. Bu değişikliklerin bir kısmının geçici olduğunu bilmek ve sadece koruyucu önlemler almak, yeni doğum yapan annelerin cilt bakımındaki temel kuralı oluşturur. Ayrıca bu değişikliklere bağlı cildin çok hassaslaştığını da unutmamak gerekir. Doğum sonrası cilt tahriş olmaya yatkın olduğundan, kuru cilt tipi olan annelerin kullanacağı nemlendiricilerde alfa hidroksi asit, retinoik asit gibi cildi yenileyici maddeler yerine, daha az tahriş eden ve içinde doğal mineral yağları ve besleyici vitaminler bulunan ürünler tercih edilmelidir. Bu dönemde cildin aşırı hassaslığından dolayı, üre içeren nemlendiriciler de cildi tahriş edebilir. Daha çok üre içermeyen, doğal, tatlı badem yağı gibi yağların kullanılması uygun olacaktır.

Yağlı cilde tahriş etmeyen ürünler

Yağlı cilt tipine sahip olan anneler de, hem yağ dengesini koruyan hem de cildi tahriş etmeyen ürünleri tercih etmelidirler. Özellikle yağlı derisi olan bayanlarda, gebelikte sivilce artışı olur. Bu amaçla peeling ürünleri yerine doğal bitki özlü ve C vitamini ağırlıklı tonik ve nemlendiricileri kullanmaları daha uygun olacaktır. İçeriğinde retinoik asit ve salisilik asit olan ve soyucu özelliği ile oldukça etkili olan ürünlerden, bu dönemde kaçınılmalıdır. Karma tip derisi olan anneler ise, öncelikle ciltlerindeki fazla yağ üretimini baskılayacak tonik özellikli bir ürün ile cilt temizliği yapıp, sonrasında meyve asidi ve vitamin içerikli yoğun nemlendiricileri tercih etmelidirler. Her üç cilt tipine sahip olan annelerin güzel bir cilde sahip olması için dikkat etmeleri gereken en önemli nokta, kullanacakları ürünlerin cilt tiplerine uygun olduğunu bilmeleri ve beklenmedik bir allerjik reaksiyon durumunda mutlaka doktorlarına başvurmalarıdır.

Peki ya bebekler!

Yeni doğan bebeklerin cildi çok hassastır. Bundan dolayı özel bakıma ihtiyaç vardır. Bebeğin cildinin her gün yıkanması gerekli değildir. Bu çok hassas olan bebek derisinin kurumasına ve alerjik reaksiyonlara açık hale gelmesine neden olabilir. Bunun yerine bebeklerin cildini günde birkaç defa silerek temizlemek ve ardından bebeklere özel olan nemlendirici kremlerin kullanılması daha uygun olacaktır. Bebeğin göbek bağı düştüğünde bu bölgeye kısa süreli antibiyotik içerikli kremlerin uygulanması bebeği enfeksiyondan koruyacak bir önlemdir. Bebekler üşümesin diye çok kalın giydirilmemelidir. Sürekli kapatılan bebek cildinde küçük kırmızı kabarıklıklar oluşabilir. Bu değişiklikler sıklıkla geçici olmakla beraber, döküntü çok uzun süre devam ederse, mutlaka doktora danışılmalıdır. Bunun dışında yoğun pudra kullanımından ve kokulu esans içeren losyonlardan kaçınılmalı, bunun yerine bebek ürünleri tercih edilmelidir.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...