Pages

Ads 468x60px

Bebekler İçin Uygun Uyku Ortamları

Anneler çocuklarının mutlu ve rahat bir uyku çekmeleri için uğraşır. Bebeklerin en güvenilir uyku ve şekerleme ortamları nelerdir?

İlk birkaç ay boyunca bebeklerin uyku düzeni yerine oturmaz. Onları yeterince mutlu ettiremeyiz ve uyku almaları için en uygun ortamı bulamayabiliriz. Bebeğiniz herhangi bir saatte uyuyor veya uyanık olabilir. 4 aylık gibi bir zamanda şekerlemelere öğlen ve gündüz uykularına daha çok alışır. 1-4 yaş arası bu rutinler devam eder. Sabah, öğle, ikindi, akşam ve gece uykuları yavaşça düzene girer ve böylece sürer.

Öğleden sonra şekerlemesi bebek ve çocuklarda 2-3 saat civarında sürer. Rahatça şekerleme yapması için her gün bu saatleri düzene koymaya çalışın. Aynı saatte uyutup uyandırın ve uyku süresi eşit olsun. Bebek arabası, beşik, yatak neresi olursa olsun fark etmez. Gözleri sarkacak ovuşturacak ve uykulu ifadesi yüzünde olacak. Huysuzlanmadan ilk uykulu anında yatağına yatırın. Gürültü, ses, sıcaklık, ışık gibi şeylerden uzak sakin bir oda ayarlayıp uyutun.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...