Pages

Ads 468x60px

Diş Boşlukları İle Boyun Kanseri İlişkisi

Dişlerinde çürükler olup bu nedenle dişini kaybeden diş boşlukları olan kişilerde baş ve boyun kanseri riski azalıyor.

Diş boşlukları kavite de denilen bu boşluklar laktik asit bakterileri üretiyor ve bu bakteriler kansere karşı koruyor. Diş çürükleri periodontal hastalık ile birlikte kötü ağız sağlığının bir işareti olarak kabul edilmiştir. Bu hastalarda baş ve boyun kanseri riski gözlemlenince ilginç bulgulara rastlanmıştır.

New York’ta bir üniversitede yapılan çalışmalara göre diş boşlukları kansere karşı koruyucu. Sağlıklı bir diyetin yanında diş ipi ve diş fırçalama alışkanlığı da gerekli. Ağız hijyeninin antimikrobik maddelerle korunması önemli. Araştırmaya katılanlara göre, yaş, cinsiyet, medeni durum, sigara ve alkol kullanımı gibi faktörler de bu riski %32 oranında etkiliyor.

Yoğurt üretiminde kullanılan birkaç bakteri türü, diş boşlukları tarafından üretilmekte ve bu asitler sayesinde baş-boyun kanser riski azalmaktadır. Bu bakteriler sindirimde de önemli role sahiptir. Bağışıklık, kronik iltihaplı hastalıklar, alerji, obezite ve kansere karşı riski azaltmaktadır.

Diş çürükleri, diş hasarı ve diş kaybıyla ilgili araştırmalara sürmektedir. Bu boşlukların ağız kanseri üzerindeki etkileri bilim adamları tarafından incelenmekte ve umut ışığı olmaktadır.Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...