Pages

Ads 468x60px

Göğüs Sarkmasına Karşı Diri Tutan Egzersiz

Hamile & Spor Uzmanı Ayfer Sağlam pilates çemberi ile yapılan göğüs hareketlerini öneriyor.

Yaşı ilerleyen, doğum yapan veya kilo alıp veren tüm bayanların ortak problemi göğüslerin formunu kaybedip sarkması. Hamile & Spor Uzmanı Ayfer Sağlam, rahatlıkla uygulanabilecek göğüs egzersizlerini gösteriyor.


Bayan olarak göğsümüzün büyük bir yüzdesi yağ dokusundan oluşuyor. Bu dokuyu taşıyan kaslarsa çok küçük, yani çalıştırılmazlarsa yerçekimine yenik düşüp göbeğimize doğru sarkmaya başlıyor. Sarktıktan sonra toplamak için daha uzun bir zamana ihtiyacımız var. Oysa her gün göğüslerinizi diri tutmak için kendinize 1-3 dakika ayırmak yeterli! Ayak ta veya oturarak kollarınızı omuz seviyesinde ileriye doğru uzatın. Hareketi pilates çemberi, egzersiz topu veya bir yastıkla yapabilirsiniz. Nefes alın ve nefes verirken pilates çemberinizi sıkın. Omzunuzdan göğsünüze doğru inen pektoral kaslarınızın çalıştığını 8-10 tekrarda sonra hissedeceksiniz.

Hamilelikte yapılan egzersizler sizin ve bebeğinizin daha iyi bir süreç geçirmeniz içindir. Egzersize başlamadan önce mutlaka doktorunuzun onayını alınız. Egzersizler sırasında nefesinizi tutmayınız ve herhangi bir terslik hissederseniz mutlaka egzersizinizi sonlandırınız.
Kaynak7gunsaglik.com

1 yorum:

  1. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Dilerseniz hamilelikte duygusallık ve protein diyeti sitesini ziyaret edebilirsiniz..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...