Pages

Ads 468x60px

Kepçe Kulak Estetiğinde Aynı Gün Sonuç Alınabilir

Günübirlik operasyon sayesinde kepçe kulaktan kurtulmak oldukça basit.

Kepçe kulakları gizleme problemi, yaş ilerledikçe daha da sıkıntıya dönüşüyorsa kepçe kulak operasyonuyla bundan kurtulmak mümkün! Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Aydın Gözü, kepçe kulak operasyonu hakkında merak edilenleri açıkladı.

Kepçe kulak operasyonları kimlere, ne zaman yapılabilir?

Doğumsal ya da edinsel (travmatik) nedenlerle oluşan kulak deformitesi erişkinler ve kulak deformitesi nedeniyle sorun yaşayan çocuklarda okul öncesi dönemden itibaren kalıcı olarak düzeltilebilir. Kulak gelişiminin %80’i yaklaşık 3 yaşındayken tamamlanır. Bu nedenle estetik cerrahide en erken yaşta yapılabilen ameliyatlardandır.

Ameliyatsız çözüm mümkün mü?

Doğum sonrası erken dönemde fark edilen deformiteler uygun splint ve bantlama ile ilk 3 hafta içinde düzeltilebilir. Başka türlü ameliyatsız kalıcı çözüm mümkün değildir.

Ameliyat nasıl yapılıyor?

Kepçe kulak ve benzeri deformitelerde kulak arkasından girilerek yapılır. Süresi ortalama 1 saattir. Kıkırdak törpülenerek zayıflatılmakta ve istenen kulak kıvrımı tercihen kalıcı ipler ile oluşturulmaktadır.

Ameliyat sonrasında nelere dikkat etmek gerekir?

Kulaklar 1 hafta süre ile sargı ve bantlarla kapalı tutulur. Sonrasında kulak arkasındaki dikişler alınır ve kişi gündelik yaşama döner. İyileşme sonrası kulak arkasındaki kesi ince bir çizgi şeklinde kalır, ancak dışarıdan fark edilmez.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...