Pages

Ads 468x60px

Dişleri Beyazlatmaya Yarayan 11 Besin

1. Kereviz. Yemek yerken çiğneme sırasında diş boşlukları arasında oluşan bakterileri tükürük üreterek önler.

Aşındırıcı gıdaların etkisini azaltır ve diş etleri üzerine doğal masaj etkisi bırakır. Çiğ veya haşlanmış kereviz tüketilebilir.

2. Çilek. Diş beyazlatıcı enzimleri içerir. Böğürtlen ve çileği parmaklarınızla dişlere ve diş etlerine sürün. Durulayın ve diş ipiyle temizliği tamamlayın.

3. Susam. Diş minesinde temizlik yapar, kemik ve dişleri koruyan kalsiyumu içerir. Buharda pişirip salatalarda kullanabilirsiniz.

4. Peynir. Kalsiyum ve fosfat içeriğiyle ağızdaki pH dengesini sağlar. Bakterileri önler, diş minesini korur, çürükleri önler, diş eti sorunlarını önler.

5. Yeşil çay. Ağızdaki bakterileri öldürür, şekerli besinleri yiyince oluşan bakteri ve plakları temizler. Kötü nefesi engeller, günde birkaç bardak içilebilir.

6. Kivi. C vitamini içerir, diş etleri için kolajen sağlar. Bakterilerden arındırır.

7. Soğan. Güçlü antibakteriyel kükürt bileşimini içerir. Bakterileri öldürür, nefesi temizler.

8. Maydanoz. Yemeklerden sonra nane veya maydanoz çiğnemek nefesin kokusunu giderir. Yemeklerde garnitür ve salatalarda kullanılabilir.

9. Mantar. Şeker ve plak ile bakteri oluşumunu önler. Haşlanmış mantarı çorbalarda tüketin.

10. Wasabi. Japon turpu çeşidi. Yine ağız boşluğundaki yabancı maddeleri temizler.

11. Su. Diş etlerini korur tükürük salgılatır. Ağzımızı suyla durulamak ağız kokusunu giderir. Diş etlerinin nemini korur..Haber Kaynagı.7gunsaglik.com,

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...