Pages

Ads 468x60px

Anne Karnında Sigaraya Maruz Kalan Bebekler

Prenatal denilen ana rahminde gelişmeye başlayan bebeklerin anneleri tarafından sigara dumanına maruz bırakılmaları çok riskli.

Anne karnında sigarayı soluyan bu bebeklerin beyinlerinin bazı bölgeleri çok zayıf gelişiyor. Tütün dumanı anne karnında olsun veya doğmuş olsun bebek ve çocuklarda olumsuz fiziksel ve zihinsel sonuçlar doğurur ve ciddi bir risk faktörüdür. Hamilelikte sigara içen kadınların bebekleri dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu riski altındadır ve genelde bu gibi sorunlar başlar.

Patolojik ve psikolojik sorunlar da beraberinde gelir. Zayıf inhibitör kontrolü gelişir. Buna karşın, fonksiyonel manyetik rezonans yani MR görüntüleme tekniği ile, inhibitör kontrol önlemleri alınabilir.

Yani bu tarama görüntüleme testi ile dumana maruz kalan bebekler görülüyor ve önlem alınıp tedaviye gidilebiliyor. Genç yetişkinler ve çocuklarda sinirsel gerilemelere yol açan bu durum çocukluk yılları boyunca sürer hatta kalıcı olabilir. Nötr uyarıcılara karşı bu çocukların beyinleri daha zayıf kalır ve tepkisizdir. Hamile kalmadan evvel sigara bırakılmalı ve bu süreçte de içilmemelidir.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...