Pages

Ads 468x60px

Kalıcı Mutluluk ve Ruh Halimiz

Son birkaç yılın tartışmalarından biri olan uzun vadede kalıcı mutluluğun sırlarını henüz kimse bilmiyor.

Mutluluk düzeylerini biz değiştiririz iyi ve kötüyü biz ayırır ve onu hissederiz. Hedonik adaptasyon denilen bir kavram etrafında dönüyoruz. İyi ya da kötü bir şey olduğunda buna alışmak zaman alıyor. Dünyanın sonu gibi düşünüyoruz. Aşk, yeni bir eve taşınma ve olumlu olaylar için hedonik adaptasyon geçerlidir. Yani güzel şeyleri alırız ve benimseriz.

Ev seçerken manzarası, donanımından önde gelebilir. Gerçekleri çoğu zaman görmek istemeyiz ve güzel şeyleri algılarız. Çünkü kalıcı mutluluk isteriz. Stresli durumlar vücut dengesini koruyamaz. Örneğin hasta olmayı istemeyiz ve olduğumuzda hemen iyileşmenin yollarına bakarız. Çoğu koşulu pozitife çevirmek isteriz.

Heyecanları bazen nötrlemek stres seviyesini dengelemek adına yararlıdır. Uzun süreli mutluluğu artırmak kalıcı hale getirmek mümkün mü? Birkaç önemli alışkanlık ile bu olası olabilir. Sakinlik ve memnuniyet hedeflenmeli.

Olumlu bir olay yaşandığında tepkilerinizi sevinç ve coşkunuzu daha sakin yaşayın. Çikolatalı pasta yerken duyduğunuz mutluluğu çok aşırıya kaçırmayın ki devamı da gelebilsin, sakin kalın normal sevinçler yaşayın. Maddiyata değil insanlara ve deneyimlerinize odaklanın. Neler katabildiğinize manevi artılarınıza odaklanın ve mutlu olun.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...