Pages

Ads 468x60px

Yumurtalık Kanseri Kadınların Yaşamını Nasıl

İkiz iki organ olan rahim içinde yer alan yumurtalıklarda östrojen ve progesteron hormonları salgılanır.

Kanserli hücreler burada kolayca gelişebilir. Erken teşhiste hayatın kurtulma olasılığı çok daha yüksek ayrıca tedaviye daha net cevap alınabilir. Yumurtalık kanseri belirtileri arasında; karında şişlik ve basınç, karın ve pelvik ağrısı, yemek yerken doygunluk hissi, daha sık idrara çıkma vardır. Bu belirtiler illa ki kanser belirtisi değildir tabii.

Belirtiler birkaç haftadan uzun sürerse doktora gidilmelidir. Yumurtalık kanserinin 4 aşaması vardır. Evre 1’de bir veya iki yumurtalık hücre istilasına uğrar. Evre 2’de rahim ve yakındaki organlara yayılabilir. Evre 3’de lenf düğümleri ve karın zarına yayılmıştır. Son evrede ise ciğerler gibi uzak organlara yayılmıştır ve en tehlikeli evredir.

Epitel yumurtalık kanserleri en sık görülen türüdür. Yüzeydeki hücrelere yerleşen habis (kötü huylu) tümörlerdir. Aşamasına bağlı olarak hayatta kalabilme durumunuz belirlenir. Bugün, çok daha gelişmiş tıp ve tedavi seçenekleri ve daha bilinçli hastalarla iyileşme oranları da artmıştır. İlk evrelerde cerrahi, kemoterapi ve diğer tedavilerin etkisi daha büyüktür. Erken teşhis hayat kurtarır.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...