Pages

Ads 468x60px

Hassas Diş Problemi Nedenleri ve Çareleri

Çok fazla gargara kullanmak dişleri hassaslaştırır. Hassas dişleri daha kötü hale getiren gargara sık kullanılmamalıdır.

Çok sayıda asit içerirler. Nötr dengede florür içeren diş bakım ürünleri kullanın ve dişçiye düzenli olarak gidin.

Asitli yiyecekler yemek de dişleri hassaslaştırır. Domates, narenciye meyve ve suları ve asidik değeri yüksek gıdaları az tüketin. Koruyucu tabaka dentin ve mine zarar görebilir. Peynir ve süt ile asit dengesini düzenleyin.

Diş beyazlatıcı ve bazı diş macunları. Parlak ve beyaz bir gülümsemenin bedeli dişlere ağır gelebilir. Dişlere duyarlı ürünler tercih edilmeli. İşlemlerle dişler beyazlatılmamalı.

Dişleri çok sert fırçalamak da diş yapısına zarar verir diş erozyonu olur. Etler çekilir diş kökleri açığa çıkar. Diş minesi yıpranır sararma görülür.

Kısa vadede diş hassasiyetine bazı diş yapım işlemleri de neden olur. Restorasyon çalışmaları köprü dolgu zarar verebilir.

Diş taşı ve kenetlenmesi, diş çürükleri, sıcak soğuk etkisi, temizlik eksikliği ve ağız sağlığı da bunları etkiler.

Kaynak7gunsaglik.com

3 yorum:

  1. Sağlık konularında paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim. Ülkemizde yapılan göğüs büyütme ya'da diğer adı ile meme büyütme ve diğer estetik müdehaleler hakkında uzman doktordan bilgi almak isterseniz blogumu ziyaret edebilirsiniz. @catlover seker, Estetik operasyon öncesi psikiyatr danışmanlardan mutlaka öneri almanızı tavsiye ederim.Blog sahibine'de bu fırsatı verdiği için ayrıca teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...