Pages

Ads 468x60px

Balık Yağı Dost mu Düşman mı?

Seattle’da kafa karıştıran balık yağı tartışmalarına bir son verildi.

Balık yağının birçok yayında sağlığa zararlı olabileceği belirtilse de en son gelişmeye göre balık yağı, meme ve prostat kanseri riskini azaltıyor. Kanser araştırma merkezindeki tıp adamları ve uzmanlar tarafından bu bilgi desteklenmiştir. Yağlı balık tüketimi ve balık yağı takviyeleri, prostat ve meme kanseri riskini önlüyor ve azaltıyor.

%43 oranında bu riski azaltan balık yağlarına artık daha çok güvenmeliyiz. Agresif prostat kanseri riskini de %71 oranında kesmektedir. Selenyum ve E vitamini takviyeleri ile birlikte balık yağında bulunan besin değerleri bağışıklığı güçlendiriyor bünyeyi tümöre ve kötü hücre gelişimine karşı koruyor. Selenyum ve omega 3 içeren balık yağını kullanımdan sonra bakılan kan örneklerinde faydalı etkileri görülmüştür.

Vücut kendiliğinden bu vitamin, mineral ve yağları üretemez. Ancak besinlerle alabilir. Balık yağında da kanser önleyici tüm bu besin içerikleri mevcuttur. Somon, uskumru, sardalye gibi yağlı balıklar da omega 3 açısından zengindir ve balık yağı kadar gereklidir. Bazı bitkiler vücutta DHA ve EPA dönüştürmek için, omega- 3 yağlı asit, alfa-linolenik asit gibi asitlere ihtiyaç duyar.

Chia tohumu, keten tohumu, ceviz, kabak çekirdeği ve kanola yağında bu maddeler bulunur. Sağlıklı yağlardan vazgeçmeyin kanserden korunun. Omega- 3 yağ asitleri beyin fonksiyonu, normal büyüme ve gelişme ve inflamasyon gibi konularda önemli rol oynar. Eksikliği ise, kardiyovasküler hastalıklar, bazı kanser türleri , duygudurum bozuklukları , artrit ve daha birçok hastalığa neden olur. Balık ve diğer deniz ürünleri de oldukça yararlıdır.Haber Kaynagı.7gunsaglik.com,

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...