Pages

Ads 468x60px

Sabah Işığı İnce Kalmanıza Yardımcı Olabilir

Sabahın parlak ışıkları odanızdan içeri süzüldüğünde güne pozitif başlarsınız.

Gün ışığının özellikle de sabahın ilk ışıklarının ince kalmanıza destek olduğunu biliyor muydunuz? Işık miktarı ve zamanlamasının zayıflama ve kilo almayla bir ilgisi bulunmuştur. Erken saatlerde gün ışığı alabilen kişiler daha ince kalabiliyor ve incelme süreçleri daha başarılı geçiyor. Özel bir izleme cihazı takılan 50 den fazla yetişkin insan bir süre bu şekilde izlenmiştir.

7 gün boyunca uyku süresi ilk ne zaman gün ışığı aldıkları kol takip cihazı ile ölçülmüştür. Vücut kitle indeksi boy kilo oranlarına bakılmıştır. Yemek günlükleri de tutulmuştur. İyi aydınlatılmış odalarda uyanmak güne enerji dolu başlamak demektir. Işık miktarından çok güne erken başlayıp sabah ışığını alabilen kişilerin daha ince kaldığı görülmüştür.

Vücudun iç ritm saati daha erken yatma ve erken kalkmaya ayarlanabilir. Erken yatıp erken kalkan kişiler diyet ve sporda daha etkin sonuçlar alır. Kalori alımı, uyku süresi ve uyanma şekli yani ışık alabilme durumu bunları belirler. Geç yatan daha az gün ışığından faydalanan kişiler kilo almaya daha çok eğilimlidir. Bu kişiler daha zor kilo verir.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...