Pages

Ads 468x60px

Gebelikte Papaya Tüketimi Doğru mu?

Gebelik sırasında tükettiğimiz gıdalara çok önem vermeli ve dikkatli beslenmeliyiz.

Hangi dönemde hangi ayda neler yemeli neler yememeliyiz bilmeliyiz. Papaya da tropikal ve aslında hem zor bulunan hem pek istenmeyen bir meyve. Fakat aşermeler sırasında çok da seviliyorsa papaya gebeler tarafından tüketiliyor. Peki bu ne kadar güvenli? Papaya ile beslenmek hamilelik sürecinde sakıncalı olabilir mi?

Buna inananlar da var inanmayanlar da. Meyvenin yararları hakkında konuşursak, papaya zengin bir C ve E vitamini kaynağıdır. Olgun bir papayada folik asit, bolca lif ve vitaminler vardır. Folik asit gebelikte ne kadar önemli ve faydalı zaten biliyoruz. İyi ve olgun bir papaya bulursanız gebelikte tüketin.

Başka kimseyi dinlemeyin, uzmanlar olgun papayanın gebelere faydalarını saymakla bitiremiyor. Ham ve olmamış papayadan ise bir o kadar uzak durun. Gebelikte gıdaların tam olması çiğ olmaması zehirli olmaması ham ve çürük olmaması mühim. Ham değil olmuş papaya faydalıdır. Çiğ papaya yerseniz lateks maddesi alırsınız kas kasılmaları yaşarsınız. Düşük, erken doğum ve olası gebelik tehlikelerini önleme adına çiğ meyve ve gıda tüketmeyin.
Kaynak7gunsaglik.com

1 yorum:

  1. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Dilerseniz hamilelikte duygusallık ve protein diyeti sitesini ziyaret edebilirsiniz..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...