Pages

Ads 468x60px

Gebelikte D Vitamini, Bebeğin Kas Gücünü Etkiliyor

Klinik Endokrinoloji ve Metabolizma Dergisi yayımlanan yeni bir araştırmaya göre, gebelik sırasında yüksek miktarda D vitamini alımı, anne ve bebeklerin daha güçlü kaslara sahip olmasını sağlıyor.

D vitaminindeki kalsiyum ve fosfat miktarı gebelikte ne kadar fazla alınırsa bebeklerin kasları o kadar güçlü oluyor. Hem de yardımcı hücrelerin iletişimini ve düzenlenmesini sağlıyor ve geliştiriyor.

D vitamini vücudun ana kaynaklarından biri, en çok da güneşte var. Günde 20 dakika kadar gün ışığından faydalanmak özellikle gebelikte önemli.

Ayrıca balık, yumurta, tahıl, süt ürünleri ve meyve sebze de tüketmek çok sağlıklı ve kasları güçlendiriyor. Bebekler anne karnında kas gelişimini yaşadıklarından, annelerin dikkatli olması bu kurallara uyması şart.

İngiltere’de Southampton Üniversitesi Tıbbi Araştırma Konseyi Epidemiyoloji Ünitesi çalışanları genç kadınlarda D vitamini düzeyinin düşük olduğunu bildirmiştir.

D vitaminine gereken önem verilmiyor. Oysa faydaları ve gerekliliği ortada. Hamilelikte mutlaka düzenli olarak bu vitaminin bir şekilde alınması gerekli. Aksi halde bebeklerde kas gelişimi kemik gelişimi oluşamaz. .Haber Kaynagı.7gunsaglik.com,

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...