Pages

Ads 468x60px

Kadınlarda Saç Kaybı Nedenleri ve Çözümleri-1

Kadınlar saçlarıyla çok şey anlatır. Uzun, kısa, dolgun, ışıltılı, yaşam dolu.. Bu bir stil ve kişilik ifadesidir. Kötü saç görünümü kötü hissetmeye neden oluyor. Saç dökülmesi ve saç kaybı hakkında geniş bilgiler..

Geçici ve uzun süreli saç kaybı kadınlarda da var. Ortalama bir kafa derisinde 100.000 saç teli var. Her folikül ayda 1-2 cm kadar uzar. Saç telleri dökülür ve yeni üretilen saçlara yerini bırakır. Ayda %85 oranında saç büyür yer değişimi görülür. Günde 50-100 tel arası saç dökülmesi normaldir. Saç fırçası, elbiseler ve yerde aşırı saç görüyorsanız dikkat. Tiroid ve hormon sorunları yaşıyor olabilirsiniz. Menopoz, genetik, yaşlanma gibi kadınsal durumlar da etkiler. Saç çizgisi kadınlarda nadirdir ve dökülme genelde merkezde görülür.

Tiroid sorunları: Boynun önündeki kelebek şeklindeki bir bezdir. Vücutta birçok şeyi etkileyen bir hormondur. Az veya çok çalışması sorundur. Kilo alımı veya kaybı, soğuk, sıcak ve kalp hızındaki değişimler de bu etkenlere dahildir.

Polikistik over sendromu: Kronik hormonal dengesizliklerden biri olan androjeniklerin fazla çalıştığı yumurtalık kisti sorunudur. Saçların incelmesine neden olur, yumurtalık sorunları yüz kıllarını da etkiler. Akne ve kiloya da sebeptir.

Alopesi areata: Sağlıklı saç köklerinin kötü etkilenmesini sağlar. Bağışıklığı uyarır, genelde 1 yıl içinde düzelse de bazı durumlarda kalıcı kellik yapabilir.
Saçkıran: Kaşıntılı kafa derisinde mantar görülebilir saçkıran da bunlardan biridir. Pullu ve kırmızı alanlar ortaya çıkar. Mantar ilacı kullanılabilir. Aile öyküsü önemlidir.
Kaynak7gunsaglik.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...